World of Metin

Săptămâna debutează cu vreme răcoroasă în mare parte din ţară PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Go down

Săptămâna debutează cu vreme răcoroasă în mare parte din ţară PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Post by Ghioala Andrada on Sun Sep 22, 2013 1:00 pm

Săptămâna debutează cu vreme răcoroasă, chiar rece în unele zone din vest, nord şi centru, în timp ce în celelalte regiuni, luni şi marţi, regimul termic este mai apropiat de cel normal în ultima decadă a lunii septembrie.
Luni, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată în nord, în nord-vest dar şi în centrul ţării în timp ce în celelalte regiuni regimul termic e mai apropiat de cel normal, vorbim despre maxime cuprinse în general între 13 grade în Maramureş, în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 24 grade în sudul munteniei şi al Olteniei.

Şi tot în nord, în nord-vest şi în centru se înnorează pentru o bună parte a zilei şi local, mai ales după-amiază, plouă slab în timp ce în restul ţării doar izolat aşteptăm ploi slabe. Vântul suflă mai alert în unele zone, cu viteze mai mari în nordul Moldovei şi la munte. În zona montană vremea e mai rece decât în mod normal, cad precipitaţii pe arii extinse, izolat se vor adună 10, 15 l/mp iar vântul suflă tare, cu peste 80 km/m pe creşte, unde spre seară ploaia se poate transformă în lapoviţă sau ninsoare.

În centru, vremea este răcoroasă, temperaturile după amiază sunt cu câteva grade sub cele normale, doar 14 grade la Miercurea Ciuc, 17 în Braşov şi la Tg. Mureş, 19 la Sibiu. Norii acoperă cerul aproape toată ziua şi lasă ploi slabe, pe arii restrânse.

Vreme de toamnă destul de mohorâtă şi în nord-vest, unde soarele rămâne dincolo de un strat destul de gros de nori mai toată ziua şi plouă temporar. Drept urmare, mercurul din termometre se opreşte la 15, 17 grade în Maramureş şi 19 grade în nordul Crişanei, la Oradea.

În vest sunt înnorări, dar şansele de ploaie sunt ceva mai mici şi chiar se arată soarele pentru scurt timp printre nori. Drept urmare maximele sunt uşor mai mari, aşteptăm 21 grade la Arad şi la Timişoara, dar şi aceste valori sunt o idee sub normalul termic al datei din calendar.

În Oltenia, norii se adună pe cer câteva ore bune dar este loc şi pentru soare pe cer din când în când. Şansele de ploaie sunt scăzute, poate după amiază să vedem câţiva stropi în nordul regiunii. Maximele se apropie semnificativ de cele normale, 22 grade la Tg Jiu, 21 la Craiova, spre 23, 24 grade în sud.

În jumătatea vestică a Munteniei, cer temporar noros, doar mai aproape de masivele montane pot cădea câţiva stropi de ploaie spre seară.După amiază vine cu maxime de 21 grade la Piteşti, 24 la Alexandria şi în Lunca Dunării.

În sud-est, soarele răzbate din când în când printre norii care acoperă temporară cerul, cu şanse destul de reduse de ploaie însă. Maximele trec de 20 grade, se opresc la 23 grade la Călăraşi, 22 la Constanţa, un grad mai puţin la Tulcea, dar vântul e ceva mai alert şi scade uşor temperatura real resimţită.

În nordul şi în centrul Moldovei înnorările sunt accentuate mai toată ziua, şi plouă slab mai ales în nordul regiunii. În aceste condiţii după amiază în termometre nu adună mai mult de 17 grade în Bacău, 16 grade la Iaşi şi 15 grade la Suceava, cu 4-5 grade mai rece decât în mod normal la această dată, dar vântul pune şi el umărul la scăderea temperaturilor resimţite.

În Capitală e loc pe cer şi pentru soare şi pentru nori pe cer întreagă zi. Vântul e ceva mai alert din când în când, dar nu devine supărător iar după amiază termometrele arată maxime apropiate de cele normale în această perioada, în jur de 23 grade.

Presiunea atmosferică este de aproximativ 758 mm coloana de mercur.

Marţi, vremea rămâne răcoroasă în vestul, în centrul şi nordul ţării , unde sunt şi mai mulţi nori şi local ploi slabe. În celelalte regiuni cerul e variabil, aşadar soarele se arată din când în când, iar temperaturile sunt mai apropiate de cele normale pentru această dată. Vor fi şi înnorări trecătoare însă doar izolat plouă slab, cu precădere în nordul Dobrogei. Vântul prinde putere în special în Moldova şi în sudul Olteniei, iar pe crestele montane continuă să sufle cu putere. Maximele se vor situa în general între 14 grade în nordul Moldovei şi 25 grade în extremitatea sudică a ţării.

În Capitală, vremea e în general frumoasă, soarele străluceşte câteva ore bune pe cer. Vântul mai are ceva răbufniri peste zi, iar maximele sunt în jur de 23 grade, foarte aproape de normalului termic al acestei perioade.

Miercuri, vremea se încălzeşte uşor în majoritatea regiunilor şi va fi predominant frumoasă, cu mai mult soare decât nori. De această dată excepţie fac Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Dobrogei, unde e mai răcoare. Şi tot aici norii se adună tempoarar pe cer însă doar pe arii restrânse plouă slab. Vântul suflă mai alert în est şi la munte. Maixmele termice prognozate de către meteorologi pleacă de la 14, 15 grade în Subcarpaţii Moldovei şi ajung la 28 grade în Lunca Dunării.

Şi bucureştenii au parte de vreme mai caldă decât în zilele precedente, putem conta aşadar pe maxime de 25, 26 grade. Cerul va fi variabil, vântul nu suflă tare, aşa că va fi o zi de toamnă foarte plăcută.

Joi vremea continuă să se încălzească în toată ţara, meteorologii anunţă chiar maxime de vara în sudul ţării. Vorbim aşadar despre maxime ce pleacă de la 16, 17 grade în nordul extrem al Moldovei şi ajung chiar la 29, 30 grade în extremitatea sudică a Munteniei şi a Moldovei. Va fi şi o vreme destul de frumoasă, doar în nord şi în centru se adună mai mulţi nori şi plouă pe arii restrânse. De vineri până duminică însă vremea schimbă din nou foaia. Temperaturile scad din nou, maximele vor fi în general între 14 şi 25 grade, chiar mai mici duminică în nordul Moldovei. Vineri plouă slab în în sud şi în sdu-vest, apoi ploile preferă jumătatea de nord a ţării.

avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum