World of Metin

Vreme instabilă la început de săptămână. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Go down

Vreme instabilă la început de săptămână. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Post by Ghioala Andrada on Sun Aug 25, 2013 11:47 am

Meteorologii anunţă pentru sfârşitul lunii august vreme instabilă. În ceea ce priveşte temperaturile, acestea se vor menţine în normele pentru data din calendar .
Săptămâna începe cu vreme în general instabilă. Din când în când norii ameninţători domină cerul şi aduc averse cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în mare parte din ţară. Excepţie face sud-estul şi sudul extrem, unde vremea rămâne călduroasă, iar ploile de vară cu fenomene electrice îşi fac apariţia izolat, mai ales după-amiaza şi seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în nordul Moldovei şi 35 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 22 de grade.

Bucureştenii încep săptămâna cu vreme călduroasă şi însorită. Vântul adie uşor, iar în orele amiezii termometrele strâng aproximativ 33 de grade.

Marţi, vremea va fi uşor instabilă în majoritatea regiunilor, iar în partea de sud rămâne călduroasă. Soarele împarte cerul cu norii ce vor scutura ploi, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt, local în estul, nordul şi centrul ţării şi în zona de munte, iar spre seară şi în cursul nopţii mai ales în sud şi sud-vest. Este posibil să cadă grindină şi izolat se vor strânge cantităţi de apă importante. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în nordul Moldovei şi 34 de grade în Lunca Dunării.

Căldura nu cedează nici marţi în Capitală. Mercurul în termometre trece din nou de pragul zilelor tropicale şi ajunge la 31...32 de grade. Soarele domină cerul, dar noaptea norii se înmulţesc şi aduc ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.

Nici miercuri fenomenele de instabilitate atmosferică nu lipsesc din perisajul meteorologic al zilei. În cea mai mare parte a ţării norii domină cerul şi scutură ploi, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Se menţin condiţiile de grindină şi pentru căderi de apă mai importante. Totuşi, meteorologii au veşti mai bune pentru locuitorii din extremitatea de sud-est, unde peste zi vor fi mai multe ore cu soare, iar norii şi ploile de vară se arată pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime, în scădere uşoară faţă de ziua precedentă în regiunile sudice şi sud-estice, vor pleca de la 18 grade în nordul Moldovei şi ajung spre 32 de grade în Lunca Dunării.

Miercuri, în Capitală, trecător va ploua, cu tunete şi fulgere, iar vântul va fi mai alert. Temperatura mai scade şi în Bucureşti şi nu mai trece de 28...29 de grade, valori normale de altfel pentru data din calendar.

Nici în a doua parte a săptămânii nu scăpăm de vremea instabilă. Aversele cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului îşi vor face apariţia în majoritatea regiunilor. Dacă joi regimul termic este specific perioadei în care ne aflăm cu maxime cuprinse între 18 şi 29 de grade, de vineri valorile termice vor marca o scădere uşoară în cea mai mare parte a ţării şi vor ajunge să fie uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum