World of Metin

PROGNOZA METEO: Vreme frumoasă în weekend, însă se răceşte uşor

Go down

PROGNOZA METEO: Vreme frumoasă în weekend, însă se răceşte uşor

Post by Ghioala Andrada on Thu Oct 17, 2013 1:15 pm

Vineri vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor. Norii mai acoperă temporar cerul şi lasă ploi slabe, local în regiunile intracarpatice şi doar izolat în celelalte regiuni.
La munte, unde temperaturile sunt destul de scăzute, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul suflă mai tare în sudul, în estul şi în centrul ţării, cu viteze de 45, 50 km/h, dar la munte suflă cu putere, vor fi rafale şi peste 80, 90 km/h. Maximele termice prognozate de către meteorologi se vor situa în general între 11 grade în despresiuni şi 20 grade în sudul ţării.

În Capitală, iese soarele din când în când, dar după amiază norii acoperă din nou cerul şi cresc şansele pentru o repriză scurtă de ploaie. Vântul să mai domoleşte, iar vestea şi mai bună este că temperatura creşte uşor, maximele ajung la 19, 20 grade.

Sâmbătă vremea revine la sentimente mai bune, va fi predominant frumoasă, cu cerul variabil, dar se răceşte uşor în majoritatea regiunilor, mai ales în cele nord-estice. Vântul mai suflă destul de turbulent în Moldova, în Dobrogea şi la munte. Temperaturile maxime se vor situa în general între 9 grade în nordul Moldovei şi 19 grade în sudul Olteniei.

Şi bucureştenii au parte de vreme mult mai bună, soarele domină cerul chiar dacă norii nu lipsesc. Vântul nu deranjează iar în termometre, până după-amiază, se adună 17, 18 grade, normal pentru data din calendar.

La sfârşit de săptămână vremea se încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării, dar numai după o dimineaţă destul de rece, mai ales în depresiuni, unde ziua începe cu minime de doar -6. -7 grade. Aerul uşor mai cald dar şi soarele destul de generos, pentru că vorbim despre o vreme predominant frumoasă, vor face că mercurul din termometre să ajungă la maxime cuprinse în general între 12, 14 grade în depresiuni, în nordul Moldovei şi pe litoral şi 21 grade în Dealurile de Vest. Singurul fenomen meteorologic demn de semnalat rămâne ceaţă, prezenţa dimineaţă pe arii reastranse în zonele joase. Vântul suflă mai agitat în estul şi în vestul ţării dar şi în zonele montane înalte.

Şi în Capitală sunt şanse sporite că ziua să înceapă cu ceaţă, apoi însă vremea e plăcută, cu cerul variabil şi vânt cel mult moderat. Temperatura maximă va fi de 16, 17 grade.

Luni vremea continuă să se încălzească uşor. Maximele se vor situa între 14 şi 22 grade. Vremea destul de frumoasă, cel e variabil, dar dimineaţă în zonele joase va fi ceva ceaţă, asociată izolat cu burniţă. De marţi până aproape de weekendul viitor vremea va fi caldă în cea mare parte a ţării pentru această perioada. Şanse mai mari de ploaie sunt aşteptăm în nord sunt în regiunile nordice şi la munte, iar ceaţa rămâne cel mai important fenomen al săptămânii.

avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum