World of Metin

Virusul care te lasa fara niciun ban in cont revine in forta pe Facebook. Cum actioneaza

Go down

Virusul care te lasa fara niciun ban in cont revine in forta pe Facebook. Cum actioneaza

Post by Ghioala Andrada on Tue Jun 04, 2013 1:06 pm

Un virus informatic, vechi de 6 ani, care goleste conturile bancare, face ravagii pe Facebook, profitand de lipsa de reactie a reprezentantilor retelei de socializare, scrie New York Times.
Eric Feinberg, fondatorul organizatiei FAKE (Fans Against Kounterfeit Enerprise - Fani Impotriva Activitatilor de Contrafacere), sustine ca problema a fost semnalata celor de la Facebook, insa acestia nu iau suficient de in serios.
"Facebook nu asculta. Avem nevoie ca acest virus sa fie supravegheat", a declarat Feinberg pentru NYTimes, citat de Business Insider.
Denumit "Zeus", virusul este de tip troian si a infectat deja milioane de calculatoare. Ramane "adormit" in calculatorul infectat, pana cand utilizatorul isi acceseaza contul bancar. Odata introduse taxele de acces, programul "fura" parola si goleste contul.
Zeus este insa mai sofisticat de atat - uneori, poate inlocui site-ul bancii cu propria pagina de internet, pentru a obtine mai multe date personale, pentru a le comercializa apoi pe piata neagra.
Descoperit prima oara in 2007, virusul nu da semne de disparitie, ci doar ca devine din ce in ce mai activ. In spatele lui s-ar afla o organizatie criminala din Rusia, implicata in infractiuni informatice, de la furturi de identitate si pana la pornografie infantila.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum