World of Metin

Configurare Windows Mail

Go down

Configurare Windows Mail

Post by Ghioala Andrada on Sat Sep 22, 2012 2:43 pm

Windows Mail este succesorul lui Outlook Express pentru distributia Microsoft Windows Vista. Noua solutie este construita pornind de la predecesor adaugand diverse noi facilitati pentru a spori productivitatea si pentru a mari nivelul de securitate.


O scurtatura a aplicatiei Windows Mail poate fi gasita in “Start menu.” Cu un click pe iconita acesteia, Windows Mail se va initia. In cazul in care se deschide pentru prima data utilizatorul va fi intrebat daca doreste sa configureze un cont de email. In caz contrar pentru a configura un astfel de cont sunt necesari pasii descrisi in sectiunea de mai jos.

Trebuie accesat meniul “Tools” urmand apoi submeniul “Accounts”.

Din fereastra “Internet Accounts” trebuie accesat butonul “Add” si din lista de conturi trebuie ales “E-mail Account”. Informatiile pentru configurare sunt necesare si se pot afla din pagina web de ajutor si suport tehnic a providerului de servicii de gazduire pentru domeniul Dvs. De regula, cele mai multe mail-uri folosesc protocolul POP3 pentru descarcarea mesajelor.

Prima fereastra este cea necesara pentru configurarea contului de email-ului. Aici va trebui sa introduceti numele utilizatorului dupa care trebuie accesat butonul “Next”. In a doua fereastra veti fi rugat sa completati adresa de email. In urmatoarea fereastra trebuie efectuata optarea pentru tipul serverului: “POP3 sau IMAP”.

Apoi va trebui introdusa adresa serverului de email. La “Outgoing e-mail server (SMTP) name:” trebuie completata adresa de SMTP a serverului. Atentie, aceste informatii sunt oferite de catre providerul de servicii de gazduire utilizat! De cele mai multe ori aceste servere au addresa web similara cu “mail.mymailserver.com”. Daca serviciul necesita autentificare, atunci bifeaza “Outgoing server requires authentication“, dupa care trebuie accesat butonul “Next”.

Acuma trebuie doar sa introduci detaliile referitor la autentificare. Numele de utilizator si parola trebuiesc introduse pentru fiecare autentificare. In cazul in care utilizati un computer personal este indicat sa bifati “Remember password” pentru o logare automata, dupa care trebuie accesat “Next”.

In ultima fereastra trebuie bufata sectiunea “Do not download my e-mail at this time” in cazul in care nu se doreste descarcarea imediata a email-urilor, si apoi trebuie accesat “Finish”.

Chiar daca interfata este schimbata si pare mult mai moderna in comparatie cu Outlook Express, aceasta va putea fi folosita fara a se depune mult efort. Multe dintre optiunile si meniurile adaugate in aplicatia Windows Mail sunt similare, dar intotdeauna exista butonul de ajutor si este foarte folositor de cele mai multe ori.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum