World of Metin

Un elev de 14 ani a murit după ce s-a bătut în clasă cu un coleg, la o şcoală din Filiaşi

Go down

Un elev de 14 ani a murit după ce s-a bătut în clasă cu un coleg, la o şcoală din Filiaşi

Post by Ghioala Andrada on Wed May 16, 2012 11:59 am

Un elev în vârstă de 14 ani de la o şcoală din Filiaşi a murit la spital, marţi seară, după ce s-a bătut în clasă cu un coleg. Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc marţi după-amiază, în jurul orei 16.00, la şcoala generală din Filiaşi, la sfârşitul orei de religie.
Conform surselor citate, după ce profesoara a ieşit din clasă doi elevi, ambii de 14 ani, au început să se certe, s-au împins, iar unul dintre ei s-a lovit cu capul de uşa unui dulap.

Copilul lovit a fost dus cu o ambulanţă la spitalul din localitate, însă nu a putut fi salvat.

În acest caz Parchetul Tribunalului Dolj a deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dolj, Magda Bădescu.

În cursul zilei de miercuri, elevul de 14 ani va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ.
Directorul Şcolii generale din Filiaşi, Alin Mondescu, susţine că incidentul a avut loc imediat după ce profesoara de religie a ieşit din clasă, iar unul dintre băieţi l-ar fi luat pe celălalt de gât, în joacă. Acesta din urmă l-a împins, iar copilul a căzut şi s-a lovit cu capul de uşa unui fişet.

Potrivit sursei citate, în mai puţin de un minut au ajuns profesorii, care au sunat la 112.

Pe culoarele şcolii sunt instalate camere de luat vederi, însă astfel de dispozitive nu există şi în clase, astfel că există imagini doar cu ceea ce s-a întâmplat după incident, când toţi au ieşit din clasă.

Alin Modescu a mai spus că cei doi elevi implicaţi în incident nu au creat niciodată probleme, nu aveau absenţe, iar în ceea ce priveşte situaţia şcolară nivelul acestora este mediu.

Reprezentanţii unităţii de învăţământ au mai spus că în şcoală s-a constituit o comisie care face verificări şi că deocamdată nu pot fi luate măsuri, fiind aşteptată finalizarea anchetei Parchetului.

Miercuri, cursurile la Şcoala generală din Filiaşi se desfăşoară normal, inclusiv în clasa unde s-a produs incidentul.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Mihaela Moţăţăianu, a declarat că nu se poate pronunţa asupra vinovăţiei cadrelor didactice până la finalizarea anchetei penale a Parchetului.

Potrivit acesteia, în cursul acestei zile este aşteptat rezultatul necropsiei.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum