World of Metin

Droguri care iti distrug viata

Go down

Droguri care iti distrug viata

Post by Ghioala Andrada on Fri Jan 27, 2012 2:03 pm

Droguri care-ti distrug viata

Extaz, dependenta, coma... Moarte sau Vindecare?

Ii vezi pe strada, in locuri obscure, in gara, la metrou... Ii recunosti usor: au fetele palide, cadaverice, ravasite; ochii rosii, inchisi pe jumatate, cearcane adanci si o expresie visatoare, pierduta. Sunt rupti de realitate si nu vor ajunge cu picioarele pe pamant decat peste cateva ore, cu putin noroc. Si atunci vor vrea sa cunoasca din nou extazul. O noua doza, un alt vis frumos. Si apoi cosmarul depresiei. O alta doza. Din nou extaz. Devin dependenti de vise frumoase si sfarsesc la spital .

De ce? Din cauza curiozitatii, a anturajului sau doar a ignorantei. Sunt putine sanse sa mai aiba o viata normala, chiar daca renunta la droguri. Doctorii spun ca ai nevoie de cel putin doi ani ca sa te vindeci complet. Dar asta numai daca vrei si ai vointa. Nimeni nu se poate vindeca in locul tau.

Ce trebuie sa stii despre droguri

Persoana care consuma ilicit droguri este supusa uneia dintre urmatoarele masuri: cura de dezintoxicare sau supraveghere medicala.
Drogurile te pot face sa scapi de inhibitii. Astfel apare riscul de a face ceva ce poti regreta mai tarziu .

Seringile nesterilizate sunt raspunzatoare pentru complicatiile infectioase, care pot duce uneori la septicemie, hepatita virala etc .

Este dificil pentru un toxicoman sa cunoasca exact procentul de puritate al prafului alb pe care si l-a procurat. Astfel se pot explica unele accidente de supradoza.
La ora actuala marijuana este fumata peste tot in lume.

Afla care sunt cele mai periculoase droguri, cum arata si mai ales care sunt efectele secundare ale stupefiantelor. Eu ti le prezint ca sa nu mai fii curios(oasa) si sa stii cum sa te feresti!

Opiaceele (sau euforicele): opiul, morfina, codeina, heroina.
Stimulantele: cocaina, amfetaminele, metamfetaminele, khatul, cafeinicele, steroizii anabolizanti

Sedativele (sau antidepresivele): barbiturice, benzidiazepina, metaqualone.

Halucinogenele: LSD, ecstasy, canabis, ketamina, marijuana, ciupercile halucinogene.

Opiul (papaver somiferum)
Se extrage dintr-o planta asemanatoare cu macul de la noi din tara. Tulpina, frunzele si capsulele imature secreta, atunci cand sunt rupte sau taiate, un suc alb, lipicios, numit latex. In contact cu aerul acesta se inchide la culoare, devine brun si se solidifica. Prin tratare (incalzire, coacere, fermentare) se elimina impuritatile vegetale si se obtine opiul pentru fumat, care are aspectul plastilinei si culoarea cafeniu inchis. Cand este fumat degaja un miros acru, intepator. In medicina opiul se foloseste in cantitati mici ca somnifer, calmant, analgezic, fiind mai ales utilizat ca materie prima pentru fabricarea legala a morfinei, a codeinei si a altor derivati. Celelalte droguri, precum heroina, sunt fabricate din morfina sau codeina.Heroina

Ce este: un derivat semisintetic al morfinei. Cel mai periculos stupefiant, induce o puternica dependenta fizica si psihica. Este de trei sau patru ori mai puternic decat morfina si initial era considerat un analgezic ce nu creeaza dependenta, substitut al morfinei.

Cum arata: alb, cenusiu, roz, brun.

Gust: amar; prin incalzire degaja miros de otet.

Cum se consuma: cel mai folosit mod de utilizare este prin injectare (subcutanata, intramusculara sau chiar intravenoasa), dar sub forma de pudra poate fi prizata sau fumata.

Cum arata un tanar sub influenta heroinei: are pupilele micsorate, pleoapele cazute, se afla intr-o stare de depresie .

Sfat : Nu consumati droguri deoarece puteti ajunge in spital sau sa faceti unele lucruri pe care o sa le regretati mai tarziu . Cel mai bun lucru este sa nu consumati droguri pentru ca va pun viata in pericol . Spuneti Stop drogurilor pentru o viata mai buna lipsita de griji !!!
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum