World of Metin

Un angajat a fost dat afară pentru comentarii negative pe Facebook

Go down

Un angajat a fost dat afară pentru comentarii negative pe Facebook

Post by Ghioala Andrada on Thu Oct 17, 2013 1:15 pm

O instanţă de rang înalt din Bruxelles, specializată în litigii de muncă, a dat dreptate unei companii într-o dispută cu un angajat care a postat pe Facebook comentarii negative la adresa conducerii.
Instanţa a dat câştig de cauză unei companii din Belgia, Option, care a concediat un angajat pentru că acesta a publicat pe Facebook mai multe comentarii negative referitoare la proasta administrare a firmei, conform presei locale.

Este o premieră pentru o instanţă superioară din Belgia, potrivit presei economice din această ţară. Decizia este în concordanţă cu jurisprudenţa europeană, opinia fiind că tot ce se scrie pe pagina de Facebook are caracter public, chiar dacă aceste informaţii sunt destinate doar prietenilor.

Totuşi, criticile la adresa conducerii companiei nu pot conduce automat la demiterea persoanei în cauză. Concedierea este considerată justificată, inclusiv de instanţe, doar dacă se poate demonstra că respectivele critici sunt insultătoare pentru angajator sau aduc atingere reputaţiei acestuia. Judecătorul va lua în considerare contextul, funcţia angajatului în cauză, climatul social din firmă, natura denigratoare sau agresivă a remarcelor, etc.

avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum