World of Metin

Târguri, concerte şi evenimente culturale organizate cu ocazia Zilelor Bucureştiului

Go down

Târguri, concerte şi evenimente culturale organizate cu ocazia Zilelor Bucureştiului

Post by Ghioala Andrada on Fri Sep 20, 2013 11:48 am

Bucureştenii vor avea parte de muzică clasică la metrou, de trasee culturale nocturne, târguri cu produse tradiţionale şi de concerte în aer liber de Zilele Bucureşiului, sărbătorite în perioada 16 -21 septembrie, cu ocazia împlinirii a 554 de ani de la atestarea istorică a Bucureştiului.
Astfel, esplanada Parcului Lumea Copiilor va găzdui 150 de standuri în cadrul cărora producători autohtoni vor expune spre vânzare tot felul de bunătăţi, de la mezeluri şi brânzeturi tradiţionale, murături, zacuscă, pâine în ţest, păstrăv în creangă de brad, sarmale, saramură de crap, dulciuri de casă, plăcinte, conserve preparate după reţete inedite, dar şi fructe şi legume de sezon.

De altfel, în cadrul evenimentului vor fi organizate ad-hoc diverse concursuri, plecând de la provocări gastronomice, lansate de organizatori participanţilor, precum cea mai mare zacuscă de toamnă, gătită de gospodine şi gustată apoi de toţi pofticioşii.

Evenimentul va debuta vineri, invitata specială a zilei fiind Elena Merişoreanu. Ulterior, pe scenă vor urca George Nucă, Florin Racovici, Petrică Ciobanu, Georgiana Aurică, Elena Sima, Vasile Anghel, Tina Militaru, Alin Suceveanu, Liliana Oncioiu, Vasile Bordeianu şi Maria Spânu, dar şi grupuri de copii talentaţi, reuniţi în cadrul Centrului Cultural pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" din sectorul 4.

În perioada 16-22 septembrie în staţiile de metrou de la Piaţa Unirii 1, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Victoriei 1, Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord, călătorii vor avea parte de muzică clasică în intervalul orar 17.30-19.00.

Tineri de la Conservatorul George Enescu şi Opera Română vor susţine concerte de muzică direct pe peron şi în acelaşi timp vor fi acompaniaţi de alţi artişti care vor susţine momente inedite de grafică, desen, pictură, dans contemporan sau tango.

avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum