World of Metin

CODUL RUTIER. Vezi NOUA REGULĂ introdusă de Guvern prin ordonanţă de urgenţă

Go down

CODUL RUTIER. Vezi NOUA REGULĂ introdusă de Guvern prin ordonanţă de urgenţă

Post by Ghioala Andrada on Sun Dec 16, 2012 10:52 am

Conducătorii auto vor putea contesta hotărârea judecătorească prin care sunt soluționate plângerile depuse împotriva proceselor verbale de constatare a contravențiilor rutiere, în condiţiile în care, până în prezent, o astfel de hotărâre judecătorească era definitivă și irevocabilă.
Noua regulă a fost introdusă de Guvern în Codul rutier, prin ordonanţă de urgenţă.

"Modificările aprobate de Guvern au fost determinate de decizia Curții Constituționale din 15 mai 2012, prin care s-a admis excepția de neconstituționalitate a alin. 3(1) al art. 118 din Codul rutier, care stabilește că hotărârea judecătorească privind plângerea împotriva procesului-verbal de contravenție (în domeniul rutier) este definitivă și irevocabilă. Practic, prin decizia Curţii Constituţionale și prin modificările adoptate în acest sens de Guvern, se dă dreptul conducătorilor auto să conteste hotărârea judecătoarească prin care se soluționează plângerile pe care le depun împotriva proceselor verbale de constatare a contravențiilor rutiere", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Odată cu aplicarea noilor prevederi, conducătorii auto vor avea o cale de recurs împotriva hotărârilor judecătorești prin care instanţa soluționează plângerile împotriva procesului verbal de constatare a contravențiilor de circulație.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum