World of Metin

ŞCOLI ÎNCHISE în zonele afectate de viscol din Moldova. Vezi unde nu se ţin cursuri luni

Go down

ŞCOLI ÎNCHISE în zonele afectate de viscol din Moldova. Vezi unde nu se ţin cursuri luni

Post by Ghioala Andrada on Sun Dec 16, 2012 10:33 am

ŞCOLI ÎNCHISE ÎN MOLDOVA. Din cauza viscolului, mai multe şcoli din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Suceava îşi vor suspenda luni cursurile, a declarat pentru RTV.NET ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Toate şcolile din judeţul Botoşani vor fi închise luni, 17 decembrie, din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile

De asemenea, şcolile din mediul rural din judeţul Iaşi vor fi închise luni, a mai spus ministrul Educaţiei. Măsura a fost luată întrucât conducerea ISJ Iaşi consideră că este prioritară siguranţa elevilor şi a persoanelor din unităţile de învăţământ.

Şi în judeţul Vaslui, în şcolile din zece localităţi vor fi suspendate cursurile luni. Este vorba despre unităţile şcolare din localităţile: Dranceni, Ghermăneşti, Olteneşti, Tătărăuşi, Redricea, Băceşti, Fâştâci, Gârceni, Rebricea şi Fălciu.

În judeţul Suceava, cursurile sunt suspendate în 11 şcoli din Fălticeni. De asemenea, copiii nu vor merge la şcoală în 16 localităţi din mediul rural în judeţul Suceava: Bălăceanca, Drăgoeşti, Horodniceni, Buceşti, Ghicea, Dorneşti, Miliceşti, Satu mare, Pleşeşti, Hârteşti, Bereşti, Bălcăuţi, Vadul Moldovei, Oniceni, Sânmăriteni şi Baia, a completat ministrul Ecaterina Andronescu pentru RTV.NET.

Într-o intervenţie la România TV, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a cerut "responsibililor de la nivel judeţean, inspectoratelor şcolare şi directorilor de şcoli să nu expună copiii şi în situaţia în care drumurile sunt nesigure să suspende cursurile pentru că orele acelea se pot recupera în zilele de sâmbătă".

"Trebuie să protejăm copiii şi să nu-i punem în situaţii dificile. Inspectoratele şcolare decid dacă suspendă cursurile, apoi ne informează şi pe noi la minister. Cursurile ar putea fi suspendate şi în Vaslui, pentru luni", a mai spus Ministrul Educaţiei.

În judeţul Vaslui, prefectul a solicitat ajutorul armatei, după ce zeci de maşini au rămas blocate pe DN 24A, Vaslui - Iaşi.

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare COD GALBEN de ninsori şi viscol, valabilă până luni, la ora 10.00, pentru nouă judeţe din Moldova.

În intervalul menţionat, va continua să ningă în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali. Se va depune strat nou de zăpadă, iar rafalele de vânt vor depăşi 50...60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, iar vizibilitatea va fi redusă. Luni vântul va continua să sufle cu putere în nordul Moldovei.

Judeţele aflate sub COD GALBEN de ninsori şi viscol sunt Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasta şi jumătatea vestică a judeţului Vrancea.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum