World of Metin

10 sfaturi pentru Facebook. Cum sa te aperi de virusi si "prieteni" nedoriti

Go down

10 sfaturi pentru Facebook. Cum sa te aperi de virusi si "prieteni" nedoriti

Post by Ghioala Andrada on Tue Dec 11, 2012 2:24 pm

Facebook este, fara indoiala, cea mai populara retea sociala, iar faptul ca este un mediu informal, unde ne simtim ca intre prieteni, ne determina, uneori, sa lasam garda jos. Pentru ca aici postam date personale despre noi, trebuie sa fim constenti ca informatiile publicate pot ajunge oricand pe maini nedorite.

Multe dintre programele malware imita foarte bine aplicatiile Facebook autentice, notificarile sau postarile de pe wall, si pentru ca suntem mereu curiosi sa vedem fotografiile sau post-urile in care am fost tag-uiti, exista riscul de a accesa unele link-uri potential periculoase, relataza expertii Kaspersky pe blog.

Cateva sfaturi pentru a te bucura in siguranta de contul tau de Facebook:

1.Ai grija pe ce dai click! Multe aplicatii malware par autentice, dar pot fi periculoase. Pentru a te asigura, incearca sa pui cursorul deasupra link-ului si verifica URL-ul care apare in bara browser-ului.

2.Daca vezi o adresa lunga, ciudata, care nu pare sa aiba nicio legatura cu adresa Facebook, evita sa o accesezi!

3.Ai grija si la aplicatiile care pretind ca iti arata cine iti viziteaza profilul sau care iti ofera informatii cu un caracter senzational, pentru ca poate fi o capcana.

4.Aminteste-ti ca depinde de tine sa alegi ce si cu cine impartasesti informatiile. Gandeste inainte sa postezi, mai ales daca informatia este vulnerabila sau de natura personala.

5.Foloseste parole diferite pentru diversele conturi online pe care le gestionezi. Daca folosesti o parola universala si aceasta este furata, ai putea pierde accesul la toate conturile in acelasi timp.

6.Nu da click pe aplicatii care iti promit sa-ti dezvaluie cine si cati prieteni ti-au vizionat profilul. Niciodata, Facebook nu va pune la dispozitie astfel de informatii, iar toate aplicatiile care promit asta nu reprezinta decat spam sau malware.

7.Cunoaste-ti prietenii „sociali” – nu accepta pe oricine in lista ta de prieteni.

8.Trateaza cu precautie orice mesaj care contine o solicitare urgenta sau care iti cere sa actualizezi unele informatii sau sa furnizezi altele noi. De asemenea, mesajele care contin greseli orografice trebuie sa iti atraga atentia, mai ales daca vin de la persoane care, in general, scriu corect.

9.Nu publica pe Facebook informatii care ar putea ajuta o persoana sa-ti reseteze parola de la contul de e-mail pe care il folosesti pentru a te autentifica – majoritatea serviciilor de mail iti cer raspunsul la o intrebare secreta, pentru a-ti permite resetarea parolei. Cateva exemple – care este actorul tau preferat, ce echipa de fotbal sustii sau care este numele animalului tau de companie.

10.Ai grija ca sistemul tau de operare sa fie cu actualizarile la zi, fie ca este Windows, Mac sau Linux. De asemenea, nu uita sa folosesti o suita de securitate completa, care iti asigura protectie avansata impotriva tuturor categoriilor de atacuri online.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum