World of Metin

Alegeri parlamentare. Vremea se schimbă radical: Ninsoare, viscol şi polei la vot

Go down

Alegeri parlamentare. Vremea se schimbă radical: Ninsoare, viscol şi polei la vot

Post by Ghioala Andrada on Fri Dec 07, 2012 5:33 am

De sâmbătă, vremea se schimbă radical, anunţă meteorologii. Pe 9 decembrie, în ziua votului, românii vor avea de înfruntat ninsorile şi poleiul.
Ninsori, lapoviţă şi ninsoare, anunţă meteorologii pentru 9 decembrie, ziua votului. Vor fi ninsori în zonele de munte şi cantităţi mari de precipitaţii în toată ţara. De asemenea, meteorologii anunţă cod galben de vreme rea pentru duminică, de ziua alegerilor.

La Ministerul Administraţiei şi Internelor a avut loc, de altfel, o întâlnire pe acest subiect. Dicuţiile vizează pregătirile pentru iarnă.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat luni, de altfel, că iarna va avea o încercare "serioasă" de a se instala în România în intervalul 8-10 decembrie. "Temperaturile sunt clar negative, mai ales în timpul nopţii, şi este zăpadă, iar în partea de sud-est din nou ploaie", a arătat directorul ANM.

Efectul vremii urâte asupra votului este analizat de sociologi şi analişti.

"Ca şi la fotbal: contează cât de mare e pasiunea fanilor pentru echipă. Vremea contează pentru cei care sunt interesaţi mai puţin. La fel şi la vot. Dacă vremea va fi foarte urâtă, prezenţa la vot va scădea. Va avea de pierdut partidul cel mai bine cotat în sondaje", spune sociologul Alfred Bulai.

De altfel, vineri a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din acest sezon: -22 de grade, la Joseni, în Harghita.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum