World of Metin

Fenomenul Gangnam Style - Câţi bani a făcut Psy din melodia care a înnebunit planeta

Go down

Fenomenul Gangnam Style - Câţi bani a făcut Psy din melodia care a înnebunit planeta

Post by Ghioala Andrada on Thu Dec 06, 2012 1:37 pm

Gangnam Style, melodia sud-coreeana care a strâns pe YouTube aproape 1 miliard de vizualizari, va aduce în conturile starului pop Psy aproape 8 milioane de dolari, potrivit unui raport citat de Mashable.

Gangnam Style
Associated Press relatează faptul că banii provin din mai multe surse, dar cea mai mare pondere o au acordurile comerciale care se pare că vor genera 4,6 milioane de dolari. Pentru cei care nu ştiu, Psy a filmat în Coreea de Sud mai multe reclame pentru Samsung şi LG Uplus.

În ciuda succesului fără precedent de pe YouTube, videoclipul melodiei Gangnam Style nu va produce mai mult de un milion de dolari. TubeMogul, o platformă video şi de ad-buying, estimează că publicitatea afişată în timpul videolipului va contribui la averea artistului cu aproximativ 870.000 de dolari. Google urmează să revendice 50% din aceste câştiguri.

De asemenea, se pare că şi cele 2,7 milioane de descărcări ale tonului de pe iTunes vor genera venituri de 2,4 milioane de dolari. Compania americană Apple va reţine din suma 30%.

Mai mult, artistul câştigă 0,02$ ori de câte ori melodia sa este ascultată pe un streaming device din Coreea de Sud, iar asta înseamnă, mai concret, 61.000 de dolari. Vânzările de CD-uri vor contribui la rândul lor cu 50.000 de dolari.

Psy, a.k.a. Park Jae-sang, face parte dintr-o familie care detine 30% din Dl. Corp, o companie sud-coreeana care produce elemente din care sunt realizare chip-urile pentru computere. Preţul de vânzare al acţiunilor Dl. Corp s-a dublat odată cu lansarea melodiei.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum