World of Metin

Cum poate fi considerata o parola sigura

Go down

Cum poate fi considerata o parola sigura

Post by Ghioala Andrada on Mon Sep 17, 2012 11:54 am

Conform passwordmeter.com iata criteriile pe care o parola trebuie sa le indeplineasca pentru ca aceasta sa poata fi considerata sigura:

sa aiba minim 8 caractere (deoarece cu noile procesoare si puterea actuala de procesare a informatiilor, parolele cu minim 6 caractere nu mai pot fi sigure si se pot sparge intr-un timp relativ scurt)
sa contina cifre si caractere alfanumerice
sa contina majuscule
pentru a creste performanta parolei este de preferat sa nu se foloseasca caractere repetitive gen: !@#$, 123 sau abc chiar daca acestea sunt majuscule.

Datorita faptului ca nu avem numai un cont pe internet, acest lucru ne obliga sa tinem minte mai multe parole fapt pentru care tindem sa facem greseala de a avea aceeasi parola la aproape toate conturile noastre.
Aceasta practica poate fi una destul de nefasta, deoarece odata ce un cont ne-a fost spart, hacker-ul nu mai are nici o bariera in a prelua si celelalte conturi.
Pentru a preintampina acest lucru si a avea conturi si parole diferite fara a fi nevoiti a le tine minte eu v-as recomanda folosirea unui serviciu precum Lastpass. Gradul de securitate pe care acest serviciu il ofera este unul net superior, deoarece odata cu tinerea minte a parolelor in locul nostru acesta le si cripteaza facand aproape imposibila decriptarea lor in cazul in care serverele lor ar fi sparte.
Concluzie: intotdeauna folositi parole puternice si pentru usurinta si securitatea voastra folositi o aplicatie gen lastpass ce este conceputa pentru orice browser.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum