World of Metin

E oficial! Spania a solicitat ajutorul Uniunii Europene pentru recapitalizarea băncilor

Go down

E oficial! Spania a solicitat ajutorul Uniunii Europene pentru recapitalizarea băncilor

Post by Ghioala Andrada on Sun Jun 10, 2012 1:21 am

Informaţia că Spania va cere "un ajutor financiar european" pentru a-şi redresa sectorul bancar a fost confirmată de ministrul Economiei, Luis de Guindos. Acesta a spus că împrumutul "nu are nimic de a face cu o salvare" şi a precizat că banii vor merge către 30 la sută din băncile spaniole care sunt în dificultate, identificate într-un raport al FMI.
Acesta a indicat nevoi ale băncilor spaniole estimate la aproximativ 40 de miliarde de euro, dar valoarea ajutorului ar putea ajunge la 100 de miliarde de euro, potrivit unor surse guvernamentale europene. Pentru cetăţenii spanioli, ajutorul reprezintă însă doar o grijă în plus.

Spaniolii se confruntă cu cea mai mare rată de şomaj din Uniunea europeană, cu 50 la sută dintre tineri fără un loc de muncă, iar oamenii sunt dezamăgiţi în toată ţara. La o manifestaţie de la Madrid, protestatarii au apărut în pielea goală pentru a ilustra ce simt în faţa crizei economice.

Autorităţile spaniole spun că pentru banii solicitaţi de la Uniunea Europeană nu s-a impus reforma economiei ca în cazul Greciei. Totuşi, oficiali ai guvernului de la Madrid au precizat că există condiţii impuse sectorului financiar.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum