World of Metin

Metode de regenerare a neuronilor

Go down

Metode de regenerare a neuronilor

Post by Ghioala Andrada on Fri May 11, 2012 12:38 pm

Stim de foarte multa vreme ca neuronii din sistemul nostru nervos care au suferit leziuni nu se mai pot regenera de la sine. O cauza precisa care sa explice acest fapt nu exista inca, presupunandu-se doar ca neuronii adulti din sistemul nervos nu sunt capabili de o regenerare rapida, in timp ce anumite celule pot crea un mediu inhibitor pentru ca acestia sa nu se poata reface dupa leziune. Intrebarea care deriva din toate acestea este daca putem oare sa depasim aceste limite ale sistemului nostru nervos printr-o metoda artificiala care sa regenereze aceste celule chiar mai inainte de a le intelege in intregime la nivel molecular.

Raspunsul pare sa fie afirmativ, conform metodelor prezentate in cadrul conferintei internationale NanoTech 2007, locul unde anul acesta doua echipe de cercetatori au oferit metode diferite pentru sporirea eficientei regenerarii celulelor nervoase folosind nanotehnologie.

Prima metoda, elaborata de o echipa a Universitatii din Miami, prezinta modul prin care se pot folosi nanoparticule magnetice pentru a produce o tensiune mecanica ce stimuleaza cresterea si elongatia axonilor neuronilor sistemului nervos. Folosirea nanoparticulelor si a campurilor magnetice in procesul de regenerare a celulelor nervoase este eficienta atunci cand se folosesc tesuturi din nervul optic si maduva spinarii — ca in modelul in vivo sau cand se folosesc neuroni ganglionari — ca in modelul in vitro. Desi este inca la inceput, acest studiu ar putea avea curand implicatii importante in tratamentul de vindecare a leziunilor maduvei spinarii, la ora actuala incercand sa se investigheze modul in care nanoparticulele pot fi incorporate in neuronii si axonii de la locul leziunii....
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum