World of Metin

Crocodilul de Nil

Go down

Crocodilul de Nil

Post by Ghioala Andrada on Fri Apr 06, 2012 12:34 pm

Mediu de viata
Traieste in fluviul Nil si in lacurile formate de acesta.Iese pe uscat pentru a se incalzi sau cand depune oua.
Alcatuirea corpului
Crocodilul de Nil poate atinge pana la 6 m lungime.
Capul mare si plat are un bot lung , in varful caruia , pe partea lui superioara , se gasesc narile .Gura larga are pe maxilare dinti conici , neegali , puternici , infipti in niste cavitati ale maxilarelor , denumite alveole.Ochii , asezati inapoi si mult mai sus , au o privire crunta.Datorita asezarii narilor , cand animalul se retrage in apa si ramane numia cu capul la suprafata , poate respira aerul atmosferic .In apa , narile si urechile se inchid .
Corpul este acoperit cu placi cornoase , dublate dedesubt cu placi osoase ; ele formeaza un excelent scut de aparare pentru animal .
Coada , aproximativ de aceeasi lungime cu corpul si foarte puternica , este turtita lateral ; ea este organul principal pentru miscarea in apa.
Membrele scurte , asezate pe laturile corpului ,se termina cu degete ; cele anterioare au degete libere , iar cele posterioare au degetele unite printr-o membrana inatatoare.Bun inatator , crocodilul se taraste greu pe uscat .
Hranire
Crocodilul se hraneste cu :pesti , moluste , pasari acvatice , dar ataca si capre sau pui de camila .Cand este iritat sau ranit devine periculos pentru om ; el este un animal de prada.Deseori , crocodilul inghite pietre , care raman in stomacul lui ; devenind mai greu , animalul se poate mentine la un anumit nivel al apei si , de asemenea , poate trage mai usor prada in adanc.
Inmultirea
-Se inmulteste prin oua , de marime celor de gasca , pe care le depune in nisip.
- Un prieten nedespartit al crocodilului este pasarea pluvian , care se hraneste cu resturi de carne dintre dintii acestuia.
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum