World of Metin

Despre alergie

Go down

Despre alergie

Post by Ghioala Andrada on Fri Mar 23, 2012 10:13 am

Alergia este o reactie exagerata a organismului la diverse substante numite alergeni. La contactul cu acestia , organismul hipersensibil raspunde prin aparitie unei reactii alergice in functie de organismul afectat.
Reactia alergica apare dupa o perioada de cateva minute pana la cateva ore de la expunerea la alergen.Ea poate avea o localizare precisa , de exemplu , la nivelul pielii , aparatului respirator , sistemului digestiv sau prin scaderea tensiunii arteriale , poate pune in pericol viata pacientului.
Rinita alergica este una dintre cele mai frecvente tipurii de alergii.

Ce este rinita alergica ?
Rinita alergica este manifestarea alergiei la nivelul mucoasei nazale , fiind provocata de o serie de alergeni ca de exemplu : polenul , praful de casa ( acarianul ) , mucegaiurile si alergenii produsi de animalele de companie .
Acarianul este un organism microscopic prezent in toate locuintele in concentratii diferite , in functie de umiditate si temperatura .
La contactul cu un alergen , organismul hipersensibil elibereaza histamina , responsabila de aparitia simptomelor alergice : mancarime , inflamatie , stranut si lacrimare .
Simptomele caracterisice sunt :
- secretii nazale abundente ( rinoree)
- stranuturi frecvente
- mancarime ( prurit) la nivelul nasului , al ochilor , cerului gurii si urechilor
- nas infundat
- lacrimare
Exista mai multe alergii cum ar fi : la polenul florilor , la acarianul din praful de casa , la mucegai , la alergenii produsi de animalele de casa , la ou , la braza topita , la unele odorizante de casa / masina etc .
avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum