World of Metin

INFOTRAFIC: Două drumuri naţionale blocate şi altele cu restricţii din cauza zăpezii

Go down

INFOTRAFIC: Două drumuri naţionale blocate şi altele cu restricţii din cauza zăpezii

Post by Ghioala Andrada on Sat Feb 18, 2012 3:11 am


Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează, potrivit datelor primite de la dispeceratele judeţene de poliţie, că sâmbătă dimineaţa circulaţia era întreruptă din cauza zăpezii viscolite pe DN22 Râmnicu Sărat – Băile, judeţul Buzău, şi pe DN23B Stupina – Ciorăşti, judeţul Vrancea.
Circulaţia ar putea fi să fie redeschisă pe DN22 pe parcursul zilei de sâmbătă. În localitatea vrânceană Ciorăşti se poate ajunge, deocamdată, pe DN23A Milcovul - Ciorăşti.

Tot din cauza zăpezii viscolite sunt impuse restricţii de tonaj pe următoarele drumuri naţionale DN2C Costeşti (BZ) - Slobozia; DN1H Aleşd (BH)- Nuşfalău (SJ), unde nu au voie să circule vehiculele cu masa mai grea de 3,5 tone.

Restricţie pentru traficul greu, peste 7,5 tone, pe DN24C Manoleasa - Rădăuţi-Prut (BT).

Pe DN10 Buzău - Braşov se menţine restricţia impusă autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, însă nu din cauza zăpezii, ci a infrastructurii degradate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă iminentă referitoare la ceaţă, valabilă până la ora 11.00, pentru judetele Teleorman, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, precum şi pentru sudul judeţelor Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi sectoarele de drum aferente acestor judeţe. Fenomenul va determina reducerea vizibilităţii sub 200 m şi izolat sub 50 de metri.

Din informaţiile primite de la echipajele de poliţie până în acest moment, ceaţa este prezentă astfel: pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, între kilometrii 11 şi 36 - vizibilitate sub o sută de metri; pe Autostrada Soarelui - vizibilitate peste 100 de metri; judeţul Giurgiu, DN5, zona Uzunu - vizibilitate sub o sută de metri; judeţul Brăila, DN21 (E584) - vizibilitate sub o sută de metri; pe alocuri există porţiuni de carosabil alunecos; judeţul Ilfov, DN1, în zona Otopeni + vizibilitate sub o sută de metri; judeţul Prahova, zona Ciorani - vizibilitate sub o sută de metri.

În zona Ciorani, sâmbătă, în jurul orei 8.20, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate patru autovehicule, circulaţia fiind întreruptă.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers, iar atunci când ceaţa este densă să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.

avatar
Ghioala Andrada
Global Mod
Global Mod

Posts : 730
Reputation : 5
Join date : 19/01/2012
Age : 20
Location : Hunedoara

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum